Bloedsomloop
De bloedsomloop van de pinguin scheelt niet veel van de mens. Wel was er weinig over te vinden, maar ik gebruik voornamelijk de informatie van de vogel.
Het hart van een vogel slaat erg snel, maar dat scheelt per pinguin en zijn omgeving.
De bloedsomloop
zoals ik al zei; de bloedsomloop scheelt niet veel van de mens. De vogel heeft een dubbele bloedsomloop. Dat betekent dat het bloed eerst, voordat het naar het lichaam of de longen gaat, langs het hart gaat. Ook is de bloedsomloop gescheiden, zodat zuurstofarm en zuurstofrijk bloed niet kan mengen.
De bloedsomloop is erg belangrijk voor de lichaamstemperatuur van de pinguin. Als de pinguin onder zeer koude omstandigheden leeft, houdt het doorstroming, naast de vacht, de pinguin warm.
Bloedsamenstelling
De samenstelling van de pinguin is het zelfde als de mens. Het bestaat uit Witte en -rode bloedcellen, bloedplasma, en bloedplaatjes.
Rode bloedcellen vervoeren zuurstof, dat gebeurt door de kleurstof Hemoglobine. Ook maakt die de rode bloedcel rood.
Witte bloedcellen hebben geen vaste vorm, zo kunnen zij bacteriƫn opsluiten in zichzelf. Zo gaat de bacterie dood.
Bloedplaatjes helpen bij een bloedstolling; zij maken het samen met de plasma eiwitten mogelijk het stollen buiten de vaten te laten plaatsvinden. Als het bloed buiten de vaten is, wordt er een stolling gemaakt, zodat het bloed niet verder kan stromen.
Hart
Het hart van de vogel is hetzefde als die van de mens. Via de holle aders komt het zuurstofarme bloed het hart binnen om vervolgens naar de longen te gaan, waar ze zuurstof kunnen ophalen. Ze komen binnen in de rechter boezem, vervolgens naar de rechter kamer. Daarna wordt het bloed via de longslagader naar de longen gebracht. Daar krijgen ze zuurstof. Vervolgens gaan ze via de longaders terug naar de linker boezem, dan naar de linker kamer. Na de linker kamer wordt het via de aorta naar verschillende plekken van het lichaam gebracht.
Daarna begint het proces opnieuw.
Maak jouw eigen website met JouwWeb